אם אתם חדשים בעולם הסחלבים, אל תיבהלו מהם. סחלבים זה לא כזה סיפור אם לומדים מה הם צריכים. הם לא כמו העציצים הרגילים שלכם, פה זה עולם אחר. הם אפיפיטים, שזה בעצם אומר שהם לא גדלים באדמה כמו שאר הצמחים, אלא תופסים טרמפ על קליפת העצים. יש גם כאלה כמו “נעלי הגברת” שממש חיים על אדמה לחה בסבך של הג’ונגלים. אבל כדי להצליח לגדל אותם צריך לדעת כמה דברים על הוראות טיפול בסחלב בצורה נכונה.
הרבה פעמים שואלים אותנו, “איך מטפלים בסחלב?” אז בואו נעשה סדר – הטיפול בסחלב הוא לא קשה, הוא פשוט שונה ממה שהכרתם. נכון, סחלבים קיבלו שם של כאלה שקשה לגדל, אבל בתכלס יש המון סוגים שמתאימים לבית בול. אם תשקיעו בטיפול נכון, הסחלב שלכם יכול לפרוח חודשים בשנה, ואפילו לחיות לנצח. ככה שמדובר בעסקה שווה כשמדברים על פרחים פורחים. עם אוסף טוב של סחלבים שמטופל כמו שצריך, אתם יכולים לקבל פריחה כל השנה. כל מה שצריך זה קצת ידע בסיסי על הסחלבים ועל איך הם מתנהגים.
יאללה, בוא נמשיך עם הטיפים בצורה קלילה:
דרישות עיקריות לטיפול נכון בסחלב
- רוב הסחלבים צריכים מים פעם בשבוע. אל תגזימו עם השקיה כי זה יכול להרקיב את השורשים שלהם.
- שימו את הסחלב שלכם על אדן חלון מואר עם כיוון מזרח או מערב.
- פעם בשבוע תדאגו לדשן שמיועד במיוחד לסחלבים.
- כשנגמרת הפריחה, תעבירו את הסחלב לעציץ חדש עם תערובת רעננה של סחלבים.
טיפ שבועי לטיפול בסחלב
השקיה שבועית: השקו את הסחלב שלכם עם מים פעם בשבוע ואל תגזימו!
הטיפול בסחלבים משתנה לפי סוגים
תראו, יש יותר מ-880 סוגים שונים של סחלבים ויותר מ-22,000 מינים. המספרים האלה רק עולים כל שנה, מה שהופך את הסחלבים למשפחת הצמחים הכי גדולה ומגוונת שיש. רוב הסחלבים הם צמחים טרופיים שחיים כ”אפיפיטים” או בקיצור “צמחי אוויר” שתופסים אחיזה על עצים בשביל תמיכה. יש גם סחלבים שהם “צמחי סלע” שגדלים בין הסלעים, והאחרים הם “יבשתיים” שצומחים על האדמה של הג’ונגל.
הנה כל סוגי הסחלבים שיש לנו להציע:
-
מבצע מוצרים במבצעמארז פרחים בנעם+ סחלב בעל ענף פריחה יחיד
₪360.00המחיר המקורי היה: ₪360.00.₪320.00המחיר הנוכחי הוא: ₪320.00.מדורג 5.00 מתוך 5 מבוסס על 1 דירוגים של לקוחות -
מבצע מוצרים במבצעמארז ‘פרחים בנעם’ + סחלב 2 ענפים
₪390.00המחיר המקורי היה: ₪390.00.₪350.00המחיר הנוכחי הוא: ₪350.00. -
סחלב שני ענפים₪190.00מדורג 5.00 מתוך 5 מבוסס על 1 דירוגים של לקוחות
-
סחלב ענף 1₪150.00
-
סחלב 3 ענפים₪250.00
עם כזו גיוון, קשה לתת הנחיות כלליות לטיפול בסחלבים, אבל בפועל, בשוק יש רק כמה עשרות מינים שזמינים ואפילו פחות שתמצאו במשתלות המקומיות. הדף שלנו לזיהוי סחלבים נותן מבוא בסיסי להרבה מסוגי הסחלבים הפופולריים. רוב הסחלבים שמוכרים במשתלות, חנויות פרחים, וחנויות גדולות הם כנראה היברידים. את ההיברידים האלה יצרו על ידי שילוב בין מינים שונים כדי לשפר תכונות רצויות כמו צבע, ריח, גודל הפרח וקלות הטיפול, ולהפחית את האתגרים של מינים טהורים.
ההיברידים של היום הם אחלה צמחי בית, קלילים יחסית לטיפול, וכל מה שצריך זה קצת זמן להבין מה הם צריכים.
יאללה, בוא נפרק את זה לקהל שלנו כמו שצריך:
סביבות גידול של סחלבים ואיך זה קשור לטיפול בהם
דמיינו שאתם עומדים בג’ונגל, מרימים את הראש ורואים סחלב שתלוי על עץ. השורשים שלו תפסו את קליפת העץ ומשתמשים בו רק לתמיכה. הוא לא מוצץ שום חומרי מזון מהעץ, הוא לא טפיל, הוא מקבל רק אחיזה וקצת אוכל ממה שמתפרק בין הענפים, או מהדברים שחיות משאירות והגשם שוטף למטה. בג’ונגל לח, והשורשים של הסחלב הסתגלו לספוג מים מהלחות באוויר, ומכאן השם “אפיפיט” – צמח אוויר.
רוב הסחלבים צריכים להתמודד עם תקופות שיש מלא מים ותקופות יבשות, ולכן הם פיתחו גבעולים עבים שנקראים “פסאודובולבים” – סוג של מיכלי מים שמאחסנים להם מים לתקופות היבשות. עכשיו תחשבו על אותו סחלב בתוך עציץ בבית רגיל. איזה שוק זה בשביל הצמח, כמה זה שונה ממה שהוא רגיל בג’ונגל. להבין את התנאים הטבעיים של הסחלב זה קריטי כדי להבין מה הוא צריך כדי להישאר בריא ומאושר.
סרטון טיפול בסחלבים
חברים, הבאנו לכם כאן סרטון מהערוץ הכי גדול ביוטיוב לסחלבים, “MissOrchidGirl”, אנחנו ממש מקווים שתיהנו ותלמדו איך לפנק את הסחלבים שלכם כמו מקצוענים!
יאללה, תתחילו לראות – יהיה מעניין!
10 שאלות הכי חמות על טיפול בסחלבים
כדי לגדל סחלב כמו שצריך ולהפוך אותו לכוכב של הבית, חייבים להבין מה הוא צריך: תמיכה, אור, אוכל, לחות, מים, תזוזת אוויר וטמפרטורה נכונה.
אם תדאגו לכל אלה, הסחלב שלכם יהיה הכי שמח בשכונה!
מה התערובת הכי טובה לסחלב?
התערובות הכי טובות לסחלבים כוללות חומרים מיוחדים ששומרים על ניקוז טוב ואוורור בריא לשורשים. חשוב לזכור שסחלבים לא גדלים באדמה רגילה – זה יחנוק להם את השורשים ויהרוג את הצמח. סחלבים צריכים מצע מיוחד שיתאים להם. התערובת הכי טובה היא זו שמתאימה לסוג הסחלב ולתנאים שבו הוא גדל. לדוגמה, התנאים במרפסת שמש בפלורידה שונים לגמרי מחדר מחומם באוהיו, אבל עם טיפול נכון, סחלבים יכולים להסתדר בשני המקומות.
בדרך כלל מערבבים כמה סוגי מצע בתערובת לסחלב, כשכל מרכיב מביא תכונות ייחודיות לתערובת. המטרה היא אחת – תערובת פתוחה ואוורירית שמספקת לסחלב את כמות הלחות שהוא צריך.
איזה כלי גידול כדאי להשתמש לסחלב?
קחו בחשבון שסחלבים לא גדלים בכלים בטבע, אנחנו שמים אותם בכלים כי זה נוח לנו. השורשים שלהם אוהבים לנשום ולהיות חופשיים, אז אל תתבאסו אם הם יוצאים מהכלי – זה סבבה לגמרי. הבעיה היא שהבתים שלנו לא מספיק לחים כדי לתמוך בהם כמו בטבע, אז הכלי עוזר לשמור על קצת לחות מסביב לשורשים. הסוד לגידול סחלב בריא הוא שורשים בריאים, לא רק עלים יפים. שורשים טובים זה המדד הכי טוב לבריאות הסחלב. כשמגדלים סחלב בכלי, צריך להיזהר לא לחנוק או להרקיב את השורשים.
כדי להשיג את האיזון המושלם בלחות, הרבה מגדלי סחלבים בוחרים בכלים שקופים, ככה אפשר לראות אם השורשים בסבבה או שצריך להתערב. יש גם אמונה שהשורשים של הסחלבים עושים פוטוסינתזה, מה שמסתדר כי בטבע הם חשופים לאור בזמן שהסחלב תלוי על עץ. כלים שקופים מאפשרים לשורשים לקלוט אור ולעשות פוטוסינתזה, וכלים לבנים גם מעבירים קצת אור.
תשתמשו בכלי הכי קטן שהשורשים נכנסים אליו ותתמכו בצמח עם מקל בזמן שהוא מתייצב. הסחלבים הכי מוצלחים בדרך כלל גדלים בכלים קטנים בטירוף, אז תעמדו בפיתוי ולא תעברו לכלי גדול מדי. כלים שקופים מפלסטיק מאפשרים לראות את מצב השורשים ומתי להשקות – המצע הופך כהה כשהוא רטוב ומתקהל ככל שהוא מתייבש. גם כלים לבנים מפלסטיק מאפשרים קצת פוטוסינתזה ונראים טוב בתצוגה.
בניגוד לכלי חרס, פלסטיק קל לנקות, לחטא ולהשתמש בו שוב. כלים שקופים הם דרך מצוינת לעקוב אחרי מה קורה בשורשים מבלי להפריע לצמח. אם בא לכם לשדרג את הלוק של הסחלב שלכם, תנסו כלים מקרמיקה אקזוטיים שמוסיפים יופי לפריחה ומושלמים להצגה!
איזה דשן כדאי להשתמש לסחלב?
סחלבים צריכים דשן מיוחד שמיועד לסחלבים כדי לגדול כמו שצריך. בהרבה דשנים רגילים שתמצאו על המדף יש חומר שנקרא אוראה, שסחלבים לא סופגים טוב בכלל. בגלל זה עדיף לקנות דשן שמיועד ספציפית לסחלבים. סחלבים לא צריכים הרבה דשן; כמות מדוללת באופן קבוע זה הכי טוב. רוב המגדלים ממליצים לדשן “חלש כל שבוע” – לא להגזים!
כשמשקים, כדאי לשטוף את הצמח עם מים בנדיבות. הרבה אנשים לוקחים את הסחלב לכיור כדי להציף אותו במים מידי פעם. משפט המפתח שלנו הוא: “סיבוב אחד מסביב – קצת לח, שני סיבובים – רטוב, שלושה סיבובים – מביאים חמצן לשורשים”. החמצן זה מה שהשורשים צריכים, והם יקבלו אותו משילוב של תערובת פתוחה טובה והרגלי השקיה נכונים. למידע נוסף על דישון, תעיינו בשאלות הנפוצות על דישון שלנו.
במקרים של יובש, חשוב לדעת לבצע טיפול בסחלב מתייבש כדי למנוע פגיעה בשורשים ובצמח כולו.
יאללה, תדאגו לסחלבים שלכם והם יפרחו לכם בענק!
איך לחות ותנועת אוויר משפיעות על סחלבים?
סחלבים לא אוהבים “רגליים רטובות”, אבל מתים על לחות. בגלל זה, כשמגדלים סחלב בבית, לרוב שמים אותו על מגשי לחות. המגשים האלה מאפשרים למים להצטבר בתחתית כשהצמח מרחף מעליהם, ככה שהשורשים לא יושבים במים. אפשר לקנות מגשים מוכנים או להכין לבד עם תבנית לעוגה מלאה באבנים או תחתיות הפוכות של עציצים, העיקר שהכלי של הסחלב יהיה מעל שלולית מים. ככה הסחלב נהנה מהאידוי של המים בלי להיות רטוב מדי.
סחלבים אוהבים גם להיות קרובים אחד לשני כי זה עוזר להעלות את הלחות מסביבם. אבל שימו לב, כי פה צריך לאזן – סחלבים אוהבים תנועת אוויר, אבל אם יש תזוזה קבועה של אוויר יבש, זה מייבש אותם. מצד שני, יותר מדי לחות ופחות מדי אוויר, וזה עלול לגרום לריקבון. השגת האיזון הנכון בין לחות ותנועת אוויר זה אחד היעדים בטיפול מוצלח בסחלבים.
אז תשימו לב שהם מקבלים את הלחות שהם אוהבים אבל גם קצת בריזה שתשמור עליהם בריאים!
מה דרישות האור של סחלבים?
סחלבים צריכים כמויות שונות של אור בהתאם לסוג שלהם, והבנה של כמה אור כל סחלב צריך זה קריטי לטיפול בו. גם סחלבים שצריכים “אור גבוה” לא זקוקים לשמש ישירה חזקה כמו צמחי עגבניות, וגם אלה שצריכים “אור נמוך” לא יסתדרו באמצע חדר רחוק מהחלון. אפילו חלון צפוני יכול להיות מעט מדי אור לסחלבים עם דרישות אור נמוכות, בעוד שחלון דרומי עלול להיות חזק מדי ויצריך הצללה קלה. לרוב, בעיית חוסר אור היא זו שמונעת מהסחלב לפרוח.
סחלבים שדורשים הרבה אור נהנים לבלות את הקיץ בחוץ בצל מנוקד – ככה הכי קל לספק להם את כמות האור הדרושה לפריחה. אם משאירים אותם בבית, חלקם לא יפרחו באופן קבוע בלי תאורה נוספת, אלא אם כן הם נמצאים בחדר שמש בהיר מאוד או בחממה. למזלנו, נורות פלורסנט עם ספקטרום רחב עובדות טוב עם סחלבים, כמו גם תאורה מסוג HID (High Intensity Discharge).
בנוסף, בטבע סחלבים מקבלים סימני אור טבעיים – הימים מתארכים ואז מתקצרים. אצלנו בחנות בבאר שבע, האורות דולקים בלילה ואנחנו שומרים על שגרה קבועה לאורך כל השנה, וזה יכול לבלבל את “השעון הביולוגי” של הסחלב.
אז תנו לסחלבים שלכם את התאורה שהם צריכים ותראו איך הם מפציצים בפריחה!
איזה טמפרטורה סחלבים צריכים?
הטמפרטורה שסחלב צריך תלויה בסוג הסחלב שיש לכם. לדוגמה, סחלבי פלאנופסיס (Phalaenopsis) אוהבים טמפרטורות ביום שבין אמצע שנות ה-70 לאמצע שנות ה-80 (בפאן פרנהייט, בסביבות 24-30 מעלות צלזיוס). לעומתם, דנדרוביום (Dendrobium) מעדיפים טמפרטורות נמוכות בכעשר מעלות. חלק מהסחלבים משתמשים בקרירות של הסתיו או בהבדל בין הטמפרטורה ביום לטמפרטורה בלילה כסימן שהעונות מתחלפות וזה הזמן שלהם להתכונן לפריחה.
הרבה אנשים אוהבים לשמור על טמפרטורה קבועה יחסית בבית, שזה לא מה שסחלבים רגילים אליו בטבע, אבל זה לא סוף העולם. פשוט חשוב לדעת מה הצרכים של הסחלב שלכם ולעשות התאמות קטנות כדי שיתאים לו, ואז תקבלו פריחה מהממת. יש סחלבים שאוהבים חום, כאלה שאוהבים טמפרטורה בינונית, ואחרים שמעדיפים קרירות, אבל רובם יסתדרו בסביבות טמפרטורה בינונית, לא חם מדי ולא קר מדי.
כדאי לדעת מה ההעדפות של הסחלבים באוסף שלכם. למשל, סחלבים שאוהבים קור יכולים להיות קרובים יותר לחלון קריר או באזור יותר קריר בבית. תכירו את הסחלבים שלכם ותשחקו עם המיקום שלהם כדי להרגיש בנוח.
איך להשקות סחלבים?
הקטע בהשקיית סחלבים זה לא להגזים עם המים. באמת, זה כל הסיפור! השקיה נכונה היא כנראה החלק הכי מסובך בטיפול בסחלבים, והכמות המדויקת תלויה בסוג הסחלב, בסוג המצע שהוא נמצא בו ובסביבה שבה הוא גדל. כמו במתכון שאומר “לאפות עד שמוכן” – מה זה בכלל אומר? סחלבים צריכים בדיוק את הכמות הנכונה של מים – לא יותר מדי ולא פחות מדי, וזה גם משתנה לפי העונה. בקיץ הם מתייבשים מהר יותר מאשר בחורף.
מדריך השקיה לסחלבים
הסוד הוא לשנות את תדירות ההשקיה, סוג הכלי, סוג המצע, כמה הדוק המצע ואיך זורם האוויר סביב הצמח, עד שתמצאו את האיזון הנכון לכל סחלב. זה לוקח זמן וסבלנות, אבל זה משתלם כי סחלב בריא נותן יותר פריחות. הכי חשוב זה לא להגביל את כמות המים בזמן ההשקיה – תשקו בנדיבות עד שהמים יוצאים מהתחתית של הכלי, והמדיום כולו רטוב לגמרי. הכי קל זה לקחת את הסחלב לכיור ולשטוף אותו טוב עם מים. אפשר גם להשקות אותו כשהוא על מגש הלחות שלו.
אחרי ההשקיה, תחזירו את הסחלב למקום הגידול שלו עד להשקיה הבאה, שזה יכול להיות כמה ימים עד שבוע או יותר. שגרת השקיה עוזרת, למשל, להשקות בסופי שבוע ולבדוק אותם באמצע השבוע. כשמתלבטים – עדיף לחכות, פחות מים עדיף על יותר מדי.
כל מצע לסחלב יכול להיות מושקה יתר על המידה ולהרוס את הצמח. רוב הסחלבים אוהבים להתייבש כמעט לגמרי ואז לקבל שטיפה טובה של מים ולחזור להתייבש. אם אתם משתמשים בספגנום (טחב), קל לדעת מתי הוא יבש – הוא מרגיש פריך למגע. בגלל זה הרבה ממליצים על ספגנום למתחילים, במיוחד לסחלבי פלאנופסיס. תערובות קליפת עץ/קוקוס יותר קשה להבין מתי להשקות כי הן מחזיקות הרבה מים במרכז. טריק טוב זה לתקוע עיפרון או צ’ופסטיק לתוך המצע, להוציא ולראות אם הוא רטוב בפנים.
יאללה, תשקו כמו מקצוענים ותשמרו על הסחלבים שלכם בריאים ומלאי חיים!
טיפול בסחלב חולה – איך לטפל בסחלב חולה?
אם יש בעיה עם הסחלב, הרבה פעמים תראו את זה דרך הופעת חרקים או זיהום חיידקי. ברגע שאתם מזהים צמח נגוע, תוציאו אותו ותעיפו אותו רחוק מהאחרים מיד! תשאירו אותו מבודד עד שהטיפול יסתיים. ההגנה הכי טובה נגד פטריות וחיידקים זה התקפה מוקדמת – אנחנו מרססים את העלים פעם בחודש עם פיסן (Physan) בכמות של כפית אחת לכל גלון מים (בערך 4 ליטר) כדי למנוע בעיות מראש.
תמיד טוב להחזיק בקבוק קינמון במטבח ליד הסחלבים. אם אתם גוזמים את הסחלב, פזרו מעט קינמון על החתך – הוא עובד כמו חומר חיטוי נגד חיידקים ופטריות והוא בטוח לשימוש. אם מתחילה להופיע בעיה, רססו עם פיסן בכמות של כף אחת לכל גלון מים.
לפעמים הבעיות יכולות “לרדת למחתרת” ולעבור מהעלים למצע ולשורשים. אם יש לכם סחלב שלא מצליח להתאושש, יכול להיות שהבעיה מסתתרת מתחת לפני השטח, ואז העברה לכלי חדש עם מצע נקי זה רעיון טוב וזה יכול להיות הפתרון היחיד. אם אתם רואים מעין זבובונים קטנים שנראים כמו זבובי פירות, אלה בעצם “fungus gnats” – הם לא רק מציקים, אלא גם ניזונים מהשורשים העדינים של הסחלב. יש לנו פתרונות טבעיים לשליטה בהם.
אם אתם חושדים בזיהום ויראלי, תבדקו את הצמח או תשמידו אותו מיד. חשוב להשאיר אותו בבידוד עד שתדעו בוודאות. לצערנו, אי אפשר להבדיל ויזואלית בין נזק מווירוס לבין פטרייה או נזק אחר, ואין דרך לרפא וירוס אם הצמח נדבק. בגלל זה, אם רכשתם סחלב עם וירוס, עדיף להשמיד אותו כדי לא לסכן את שאר האוסף שלכם.
אם מצאתם בעיה, תנצלו את זה לבחון מחדש את התנאים של הצמח. סחלבים תחת לחץ נוטים להידבק בקלות יותר מאשר סחלבים חזקים. האם יש מספיק תנועת אוויר? אולי גם צמחים אחרים נדבקו? קניתם צמח חדש ולא שמרתם אותו בבידוד מספיק זמן? גזמתם כמה צמחים עם אותו כלי בלי לחטא? האם יש צמחי בית בסביבה שמביאים את החרקים? אולי הסחלב מקבל יותר מדי או פחות מדי אור?
טיפול בסחלב בקיץ
בקיץ, כשהטמפרטורות עולות, הסחלבים צריכים יותר צל ויותר מים. בקיץ החם, למרות שבחורף הסחלבים צריכים הגנה מתנאי מזג אוויר קיצוניים, בקיץ הם דווקא משגשגים כשהם בחוץ. בטבע, סחלבים גדלים בג’ונגלים לחים, נאחזים בשורשיהם לענפי העצים וסופגים אור מסונן מתחת לחופת העצים. כדי לשמור עליהם בריאים ופורחים בגינה שלכם, חשוב לחקות את הסביבה הטבעית הזו – לספק להם ריסוס והשקיה קבועים ככל שהחום בקיץ גובר.
אור שמש סחלבים מעדיפים אור בהיר אך לא ישיר, ובקיץ השמש יכולה להיות חזקה מדי בשבילם. סחלבים שגדלים בבית אפשר להגן עם וילון דק, אבל בחוץ הם זקוקים להגנה טבעית יותר. המקום האידיאלי הוא על ענפי עצים, שם הם יקבלו אור מסונן, במיוחד באמצע היום. אפשר לקשור את השורשים של הסחלב לענפים עם חוט כותנה, שמתכלה עם הזמן, או לשתול אותם בכלי ולמקם אותם על הקרקע מתחת לחופת העצים.
טמפרטורות למרות שבקיץ אין חשש מכפור, חשוב לעקוב אחרי הטמפרטורות בחוץ כדי שהסחלבים יישארו בריאים. רוב הסחלבים אוהבים טמפרטורות שבין בערך 10-32 מעלות צלזיוס, מה שהופך את הקיץ באקלים ים תיכוני למושלם עבורם. בלילה הם צריכים ירידה של 5-8 מעלות צלזיוס, והם לרוב מקבלים זאת באופן טבעי בחוץ. הם יכולים להתמודד גם עם טמפרטורות חמות יותר כל עוד יש להם זרימת אוויר טובה, אז תנו להם קצת מרווח מצמחים אחרים כדי ליהנות מהבריזה בימים חמים במיוחד.
לחות הלחות היא אחד הדברים הכי קשים לניהול בסביבת הסחלבים, במיוחד כשהם גדלים בחוץ ואין הרבה אפשרויות לשנות את התנאים. סחלבים אוהבים לחות בין 40 ל-60 אחוז – שזה ממוצע לבית, אבל לא בהכרח לגינה. דרך קלה להעלות את הלחות היא לרסס אותם בבוקר, מה שנותן להם זמן להתייבש עד הערב ולמנוע פטריות.
השקיה ודישון במהלך תקופת הפריחה בקיץ, השקיה שבועית מספיקה, ויש לדשן עם דשן מאוזן מדולל לרבע מהכוח. פעם בחודש כדאי לוותר על הדישון ולהציף את השורשים במים כדי להוציא מלחים שהצטברו במצע ושעלולים לשרוף את השורשים. אם אתם שמים לב שהמצע מתייבש מהר, אפשר להשקות פעם או פעמיים נוספות בשבוע, כי בחוץ, השמש והרוח מייבשים את הסחלב מהר יותר מאשר בתוך הבית.
שמירה על כללים אלה תבטיח שהסחלבים שלכם יהיו בריאים ופורחים גם בקיץ החם!
טיפול בסחלב אחרי פריחה
כשהסחלב שלכם סיים לפרוח, הפרחים נובלים ונושרים, וזה משהו שגורם להורים של סחלבים לחשוב שהצמח מת. אל תילחצו! זה לגמרי נורמלי, וזה מה שהסחלב עושה לפני שהוא נכנס לתקופת מנוחה שבה הוא צובר אנרגיה לקראת הפריחה הבאה שלו.
כן, עם טיפול נכון הסחלב שלכם יחזור לפרוח ובגדול! הנה איך לדאוג לסחלב שלכם כשהוא במנוחה:
5 טיפים לטיפול בסחלב בתקופת מנוחה
למרות שטיפול בסחלב זה גם אומנות וגם מדע, הנה כמה טיפים בסיסיים שיעזרו לכם לטפל בסחלב הרדום שלכם:
- השקיה שבועית גם כשהסחלב בלי פרחים, אל תפסיקו להשקות אותו. השורשים והגבעולים עדיין צריכים מים להמשך צמיחה. תשקו אותו עם שלוש קוביות קרח פעם בשבוע (קובייה אחת לסחלבים קטנים) או השתמשו ברבע כוס מים (כף וחצי לקטנים). אפשר להירשם לתזכורות ההשקיה שלנו כדי לא לשכוח את יום ההשקיה!
- דישון סחלבים שונים מצמחי בית אחרים, כולל באיך שהם מקבלים את החומרים המזינים שלהם. במקום לקבל את המזון מהאדמה, הסחלבים מקבלים אותו מהדשן והמצע. החומרים האלה חשובים במיוחד בתקופת המנוחה. תדשנו את הסחלב כל שבועיים או פעם בחודש עם דשן מאוזן (20-20-20 או 10-10-10) מדולל בחצי. חשוב לא להשקות את הסחלב בשבועות שבהם אתם מדשנים.
- הרבה אור עקיף גם במנוחה, הסחלב שלכם צריך הרבה אור עקיף. שימו את הצמח במקום מואר אבל לא בשמש ישירה, למשל מאחורי וילון דק בחלון שפונה צפונה או מזרחה.
- העבירו את הסחלב לחדר קריר יותר סחלבים אוהבים טמפרטורות חמות במהלך היום (בין 75 ל-85 מעלות פרנהייט, שזה בערך 24-29 מעלות צלזיוס). כמו בני אדם, גם הם מעדיפים קריר בלילה או בזמן מנוחה. העבירו את הסחלב לחדר עם טמפרטורה בין 65 ל-75 מעלות פרנהייט (18-24 מעלות צלזיוס) לכמה שבועות בתקופת המנוחה – זה יכול לעזור לעודד את הפריחה הבאה.
- תנו חיים לסחלב הרדום בתקופת המנוחה, הגבעול של הסחלב עלול להתייבש ולהשחים, והעלים יכולים להיראות עייפים או חסרי ברק. כדי להכניס קצת חיים לסחלב, אפשר לשלב אותו עם צמחים אחרים כמו טחבים בתצוגה ירוקה ומחמיאה. גם אם הסחלב נראה מת, טיפול נכון יבטיח שהפריחה הבאה תהיה הכי יפה שהייתה לכם!